Week 4
Door: Samantha
Blijf op de hoogte en volg Samantha
27 Juni 2018 | Sierra Leone, Freetown
Maar misschien kunnen we snorkelen bij een strandje of kanoën en dan lekkere bbq op het strand daarna. Heel vervelend klinkt dat ook niet.
Ook hebben we deze week koelkast oven met fornuis gekocht, dus die word(zodra alles rond is) geleverd. Dan kan ik lekker thuis gaan koken. Misschien wat goed gebak maken en langs de Europeese restaurants gaan, vragen of die dat misschien willen afnemen. Ze hebben hier niet echt nagerecht. Ik zie ze in elk geval nergens.
En niet te vergeten, we hebben nog steeds heel erg veel puppies hier. Die nu allemaal beginnen te spelen, heel erg schattig natuurlijk.
Ik zal proberen volgende week weer wat foto's en video's te posten!
12 Juli 2018 - 21:31
Margreet:
Hallo Jongelui,
ik ben nieuwsgierig hoe het er mee staat daar in het verre zuiden. Op dit uur denk ik vaak aan jullie en ben nu maar even serieus achter de pc gekropen omdat deze een handzaam toetsenbord bezit en dit stukken makkelijker typt dan op het kleine schermpje van een mobile foon.
Lieve Samantha, hoe bevalt het fornuis? ben je al een beetje wegwijs? Ook benieuwd hoe je omgaat met al die vreemde groenten en kruiden in dat oord. En misschien af en toe als lekkernij een hapje gefrituurde meelworm of sprinkhaan. Ook een ingrediënt voor hartige taart?
Hoe was het uitstapje schildpad eiland? Volgens internet is dit een leuke vakantie bestemming waar je aan watersport kunt doen. Leuk filmpje van Robert solliciterend als walrus. Haha..
nog gesnorkeld. Enne nog bijzondere vissen gezien?
Leuke dag vandaag hier in Duivendrecht. Gewerkt in de groentewinkel op mijn vrijwilligersplek. Het wordt met de week leuker. Ik ga er met de fiets naar toe.. 3,5 kilometer. Prima te doen.
We leren elkaar nu goed kennen en inmiddels is er een goede verstandhouding met alle, (behalve een) medewerkers, jong en oud. Ik werk er nu twee maanden. Veel bezoekers aldaar zijn vaste klant, zo blijkt. Anderen komen voor de eerste keer kijken naar het assortiment van groentes. Het zijn vaak passanten die een fietstocht maken langs de Amstel en dan stoppen voor een rust stop in de theetuin van de zorgboerderij. Muntthee, koffie en een lekker zelfgebakken hartige taartje met groenten van het land en alles biologisch, er heest een goede sfeer!
Gisteren nog even op de Bretten. Hier wordt met man en macht gewerkt. Het tuinhuis is bijnaaaaaa
klaar. Thomas en Ruud waren er ook. Er wordt super hard gewerkt!
Ik heb vanmiddag op de boerderij plantenzaden gekocht om de boel op te fleuren.
Oostindische kers, Amarante en nog een paar zakjes ongeregeld goed. Haha.... alles even kleurrijk.
Nog wel even overleggen .....
In die tuin is een mooie border om te gebruiken maar ja... goeie vraag.... wie spit m om?
Dat is van latere zorg...
Samantha, ongevraagd komen dus de jonge hondjes eindelijk naar je toe. Leuk voor je! komt je wens toch uit! haha..
Veel succes samen
Kus uit Duivendrecht
Margreet
21 Juli 2018 - 23:50
Helma:
Mijn zoon is voor 3 maanden die kant op naar de universiteit in njala volgens mij . Hij studeert biologie en gaat daar kijken voor een onderzoek naar muggen. Volgens mij heeft hij het niet altijd even makkelijk. Hij was naar een winkel geweest met iemand en had jam en pindakaas gekocht omdat ze dat hadden in Bo nu heeft hij toch het gevoel dat hij zich steeds moet verontschuldigen daarvoor. De mensen hebben niet veel te besteden en mijn zoon ook niet maar dat zag hij in de winkel.hebben jullie ook zo n ervaring. -
01 Augustus 2018 - 16:05
Samantha Harms:
Hallo Helma,
Wel spannend dat hij naar Sierra Leone is voor zijn studie biologie! Muggen zijn hier helaas in overvloed, denk dat hij materiaal genoeg zou hebben om onderzoeken te doen.
Maar of wij ook zo'n ervaring hebben hier, ik ben me er zelf wel van bewust dat de locale mensen hier minder te besteden hebben. Maar eerlijk gezegd voel ik me er niet schuldig om. Ze hebben hele andere eetgewoontes als dat wij "westerse" mensen hebben. En ze weten dat alleen de mensen die het zich kunnen veroorloven naar supermarkten gaan, daarom zijn de prijzen daar ook op aangepast zeg maar.
Misschien is het in Freetown ook iets anders omdat hier erg veel expats zijn, en veel supermarkten, dat er iets minder op gelet word. Maar als ik hem was zou ik gewoon lekker genieten van je tijd hier. Als je iedereen hier met respect behandeld zal er niemand zijn die je oordeelt over het halen van een potje jam of pindakaas!